Wednesday, May 18, 2011

6 months/180days/half of the year

tomorrow 19/5/2011
is the day to celebrate this wonderful event



19/11 - 19/5

my dear sweetheart, 
without we realize we are now approaching half of the year celebration
and i do remember 
19/11 
it was in the exam week too
now
19/5
still exam week


but it will never stop my love for you even during the exam week

my dear 
bb
@
ayuri
@
sweetheart
@
hunnybunny
@
nurul nadiah azlan

thank you 
for giving me the chance to love you
and be love by you

thank you for everything

i would like to wish you 

happy anniversary sayang
happy 6 months of anniversary
happy 180 days of wonderful relationship

happy anniversary my love

i love you
and
will always love you


Tuesday, May 17, 2011

teacher's day

16 may every year

it is the day where the teacher all over Malaysia celebrate their sweat and tear teaching Malaysian to face the real world. p/s: it's not a public holiday - should be one- PM please take note

teacher 
not only the one who stand in front of your class for at least 30 minutes or just sit in the special chair in the class
teacher 
is the one who teach the least knowledge and they have contribute so much in your growing up.
teacher 
it is so much you have done to the people
teacher
who the one that really care in your study
teacher 
who the one seriously wants you to be good people
to be the person you want to be
the person who can bring goods to the world


teacher
the one that always make sacrifice to see their people success

teacher
thank you for all you have done

i would like to wish 
all my teacher from my pre school to the university level and in the future

thank you

14/2-29/4


you all must wonder what the date mean right???


it was the time frame that i went through my only practicum in my six years of studying
it has been ten long weeks of hard work and continuous battle of aiming to be the and i believe i gained much experience throughout this wonderful awesome time

it has a lot of story to tell
but maybe i'll tell part by part
and this time it is the introduction to the series
my practicum
a journey to remember

so 


see ya
peace

Wednesday, May 11, 2011

i.l.o.v.e.y.o.u

again
this entry i dedicated to my mrs right
i was reading about her new super cool blog 
and \
guest what?
 i was about to cry while reading her first ever entry
it's really touched my heart and soul reading her new entry
and yes i was about to tear
i love you so much

your sacrifice to make your new blog
made me love you more and more

i love you so much sayang
you always know how to make me melting 
with your action

i will try the best to make sure our dreams
will become reality one day
one day
i promise you sayang

please be with me
 because i'll

i'll be with you 
through thick and thin
rich and poor
health and sick
ease and difficult
everything and anything sayang

you know how much i love you
it can't be describe by words

i always pray to be with you


dear ALLAH,
Please grant us to be together one day
as the real husband and wife
i'm promise to take care of her and guide her 
to be a faithful, solehah wife
and let her  to be the mother of my future son and daughter
dear ALLAH
only to YOU 
I ASK FOR HELP
Please forgive us and guide us to be a good servant.
amin



p/s mia sara amani i'll wait for you to see this wonderful world

Tuesday, April 19, 2011

f.i.v.e.m.o.n.t.h

19/04/2011

today is the fifth month we are together
time goes by very quick
and yet
i do not realize that it has been five month
it is because i love spending time with you
you are such a wonderful and lovely girl to be with 
and
i'm  truly happy to be with you

to keep the memory goes

i would like to dedicated this special entry
to

nurul nadiah azlan
@
ayuri
@
bb
@
hunnybunny

tq for everything
for all the best thing, joy, wonderful ride and everything that happened
in the past 5 month...

i wish 
 to be with you all my life

happy monthly anniversary sayang

i love you


Wednesday, April 13, 2011

l.e.g.a

hari nie ada observation...
lega dapat juga habiskan...

huhuhu

markah yang amat baik...
akhirnya...
lega sangat2

dah xbrapa lama...
habisla
praktikum

entry berikut - berikutnya
akan diceritakan tentang praktikum

sekian....

Monday, April 11, 2011

b.i.r.t.h.d.a.y.s.u.r.p.r.i.s.e

last week it was my mrs right bday...
so, i was planned out with her best buddies to surprise her...
and guess what..it success...
 this entry i want to dedicated again to my mrs right...
happy belated birthday...
hope you like the cake,  your birthday present and+++
that's the least i can do for you sayang

bila 
da 22 tahun..
xboleh nakal2...taw2
budak noty...hikhikhik


selamat hari lahir sayang
semoga apa yang dihajati akan tercapai hendaknya...

happy birthday to
ayuri@mrs right@nadiah@bb
 iloveyou


i want to give credit to
ZURA
EIJAH
DAYAH
WAWA

for making the event success


thanks alot

Monday, February 28, 2011

100 days



100 days
Sorry guys…xsempat nak siapkan mrs right- part 3…akan menyusul kemudian okayh…
sebenarnya Hari nie genaplah 100 hari kami bersama…

sebelum nie dalam blog dia, si dia ada dedicated 100th entry untuk saya...
so,
kali nie,
saya dedicated this 100 days celebration kepada 
my sweetheart

this entry is dedicated
to
my beloved nadiah
kejap je rasa dah seratus hari kn my dear…
rasa macam x percaya plak…
ape2 pun…
b nak wish happy
 100 days of anniversary
to
my only one
sweet little princess
nurul nadiah bt azlan
aka
ayuri
bb
sayang
and
many more names
that I used to call her…
I love you sayang
I miss you so2 much…
Hope to be with you forever

Mohd taufik ismail
01/03/2011




Sunday, February 20, 2011

mrs right

Dia – part 2
Minggu berikutnya, si dia datang lagi ke Pulau Pinang..ada hal mustahak katanya…dia sedang mengalami hari – hari sukar dalam hidupnya…pada hari2 sebelumnya…aku dengan rela hati dan perasaan kasih yang agak2 menebal dan bercambah dengan perasaan gembira dan terbuka meminta dia hadir ke sini…agar aku dapat mengurangkan bebanan yang si dia hadapi…aku berharap aku dapat menenangkan si dia…pada awal pertemuan kami, mkami lebih banyak membisu kerana pada aku si dia masih lagi berat untuk menerima apa yang terjadi…aku cuba sedaya upaya untuk menenangkan si dia…setelah lama aku memujuk, baru la si dia okay…susah jugak nak pujuk si dia nie…tapi xpe…dah sayang…kn2
Kami menghabiskan masa mengenali diri masing2…macam2 yang dikongsikan sampaikan si dia lupa tentang apa yang sedang si dia hadapi…tiba saat si dia ingin pulang…aku rasa sungguh berat hati dan berharap untuk terus bersama  si dia…aku xmahu si dia untuk kembali ke tempat yang membuatkan si dia sedih…tetapi kerana terpaksa…si dia perlu kembali…aku berharap si dia dapat bertahan…
Bila si dia balik…apa yang aku rindukan ialah sebutan DIAM AHH…tue trademark dia…xde sape leyh copyright sebutan tue…xsame ahh….kenapa dia suka sebut DIAM AHH…sebab aku suka wat cerita merepek dengan si dia…bayangkan cerita tentang baju sekolah leyh jadi drama kat situ plak…tue blum aku tiru watak kartun kegemaran kami…hihihihi…lagi la bnyk magic words tue….sampaikan setiap masa kena DIAM AHH…hahahaha…aku plak jadi seronok dengar perkataan tue…pastue dia tukar plak SHUT UP…suke jew dgr si dia ckp mcm tue… makin bnyk si dia sebut…makin suke aku dgr…sweet giler….hahahaha… plus si dia mmg sweet…
Kami terus berhubung di alam maya…tiap hari semakin rindu plak kat si dia…huhuhu…bertabah je la…kn2..
Ketika aku sedang berhubung dengan si dia…aku telah berjanji untuk hadir ke salah satu events penting UNI…setelah tiba hari itu, aku pun hadir dan memenuhi janji2 aku…sangat seronok bagi aku dapat menghabiskan seharian dengan si dia…dari mula breakfast sampai la menghantar si dia pulang dari bertugas harian…masa terasa cepat je berlalu…tanpa sedar, aku terpaksa pulang ke Penang…dengan diiringi hujan sepanjang perjalanan dan UUM dilanda banjir…si dia terpaksa bertugas membantu mangsa banjir…si dia sangat berminat dengan kerja2 kebajikan…aku sangat menyukai sikap si dia…aku sangat berharap2 dapat bersama dengan si dia menjalankan kebajikan…
Tiba ketika, UUM diisytihar darurat dan pelajar dibenarkan pulang bercuti…si dia juga mahu pulang tetapi tersekat di UUM kerana banjir…sehinggakan exam pun terpaksa ditangguh…kna wat back up plan la macam nie…exam kna tangguh plak…aku amik keputusan balik rumah…si dia pun amik keputusan sama iaitu balik rumah…setelah beberapa hari kemudian….
semakin hari aku semakin menyayanginya...
aku semakin si dialah yang aku tunggu selama 23 tahun dan 10 bulan...
untuk mengisi kekosongan di hati ini...

Tuesday, February 15, 2011

mrs right

Dia – Part 1
Tahun lalu..aku memilih untuk ke langkawi…menghabiskan sisa terakhir belajar di Sintok…orang lain memilih untuk menonton World Cup aku pula memilih untuk ke Langkawi…kononnya utk membantu pelajar tapi akhirnya aku yang dibantu..apa la nasib…nak cari duit lebih…sehh..last2 kena pinjam degan orang lagi…
Tapi sebenarnya ia adalah permulaan kepada kisah KAMI…mungkin sudah ditakdirkan…sesuatu yang terjadi adalah permulaan kepada sesuatu yang lain…bagaimana aku mula mengenali si dia…
Ketika kem itu, di Sintok, si dia sebenarnya sudah lama  ada bersama aku…siap satu kumpulan lagi…tapi aku tidak menyedarinya…bahkan aku tidak pernah  akan menegur si dia…kebetulan dia adalah rakan/partner kepada kawan aku…tapi ada jugak sekali kami bertekak sapa yang lebih terer dalam math…hahahaha….dia kata aku sombong-da lama baru dia gtaw kat kat aku…bukan sombong tapi pemalu jer…lama2 baru aku tahu, yang aku telah lama diselidik olehnya dan kawan2nya…agak segan jugak…sapa la aku nie….sapa je yang kenal…kn2…hehehe…tp mungkin ada hikmahnya aku tidak bertegur sapa dengan si dia pada ketika itu…huhuhu…hampir dua minggu aku bersama dan dekat dengan dia…tapi tidak pula aku menegur atau ditegur…entah mengapa...even aku suka bergambar, dengan bergambar sakan kat atas feri, denga setiap orang aku amik gambar,  hanya satu gambar aku dengan si dia plus kawan2 dia…itupun secara tak sengaja…xsmpat pose la dlm gmbr tue kn….ish2…rugi2…
Setelah itu aku kembali bercuti…menghabiskan sisa2 cuti di rumah sebelum aku kembali ke Pulau Pinang menyambung pengajian…selamat tinggal UUM…aku masih mengikuti kisah2 ketika di langkawi dengan bbrpa knln di sana…tup2…alam maya menemukan kami…ia bermula hanya kawan biasa…bertegur hanya di alam ciptaan manusia…makin kaya tokey FB tue…kami bermula dengan baik…tapi ada satu ketika…jika si dia x0n9 aku jadi tidak keruan..kemana dia menghilang…huhuhu….tapi segan nak bagitahu…-kn dah gtaw, aku kan penyegan sket…kenyataan beb…
Dah hmpir sebulan lebih, aku macam biasa…tenang…then aku dapat bermain untuk team hoki UUM….kebetulan pulak game kat USM, Penang…dekat je la dengan maktab aku…si dia sangat berminat untuk menonton aku bermain…aku pun sgt la gembira…xpernah lagi ada org yg sggp datang jauh2 semata2 nak tgk aku bermain hoki…aku nie biase2 je main hoki…Cuma minat yang mendalam terhadap sukan hoki…nak dijadikan cerita, si dia juga peminat hoki…
Tapi kan sebenarnya, aku sempat bertegur dengan si dia hanya beberapa saat selepas game pertama aku…itu pun kebetulan aku nak naik ke atas…terjumpa dia…aku sangat kecewa…si dia dtg jauh2, dan aku hanya sempat kata hye je…huhuhu…dalam hati aku arap2 dapat jumpa dia lagi…
Kemudian, next day aku ada perlawanan lagi…time aku lawan tue, aku ada nampak si dia di kalangan penonton…selepas tamat perlawanan aku mencari si dia…tetapi si dia telah hilang…aku sangat kecewa…rupa2nya si dia juga mencari aku…sama2 mencari tapi sama2 hilang…tidak berjumpa….mungkin bukan masanya lagi…

Sunday, January 9, 2011

j.o.u.r.n.e.y.t.o.t.h.e.t.o.p

this morning, 
my friend -fath- and i went to hike bukit jambul...
we started our journey from maktab around 6.30 am
we reached at the starting point at 6.40 am
after few minutes of climbing, i felt i'm out of breath...
what a  scary moment...
i think i want to quit...
it felt so2 hard...

 i was taking a bit of rest...
i thought i lost my leg...hahaha..
how i want to climb another hill???
 
afer almost 20 minutes and few pit stop...
i managed to reach at the top...
it was a very nice awesome feeling to be at the top of the hill...
eventhough i was breathing like i'm stuck in the small room fighting for oxygen...

it was a great feeling to see the sun rises
and bring new hopes...
first few minutes, i think it is impossible to reach at the top...
but
in the end...
with courage from my friend i did it...
and enjoying a very nice view of penang from the top...
 
 
next stop

bukit bendera


p/s: kan best kalu mrs right dapat ikut sama...

Tuesday, January 4, 2011

m.u.l.a

jom pegi kelas
nak mula dah jap lagi
tapi x siap lagi
malas plak
huhuhu
 
da last sem 
2 yg tambah malas